Studentenvereniging Circumflex is de oudste en grootste traditionele studentenvereniging van Maastricht. Sinds haar oprichting in 1971 is zij met haar ondernemende karakter dé vernieuwende en bepalende kracht van studentenstad Maastricht. Bovendien is zij sinds haar intrede in sociëteit De Kaap in 2008, een monumentaal pand op 100 meter afstand van het Vrijthof, de enige centraal gelegen studentenvereniging van Maastricht. Sociëteit De Kaap vormt het epicentrum voor alle leden. Hier kunnen zij eten, vergaderen, borrelen en in speciaal ingerichte studieruimtes studeren.

Kenmerkend voor Circumflex is de duale verenigingsstructuur van jaarclubs en disputen. Elk lid zal zich aansluiten bij een jaarclub en kan zich daarna eventueel aansluiten bij een dispuut. In de eerste acht weken van je lidmaatschap vorm je een jaarclub samen met enkele lichtingsgenoten. Deze jaarclubs zijn altijd ongemengd en bestaan meestal tussen de acht en vijftien personen. Met deze groep ga jij een mooie studententijd tegemoet met jaarclubetentjes, 21-diners, borrels en nog veel meer. Bij Circumflex maak je vrienden voor het leven!

Door de jaren heen heeft Circumflex veel aan het studentenleven in Maastricht toegevoegd. Onder andere de INKOM, het eerste grote lustrum op een externe locatie en de driedaagse Sociëteitsdies InMosae waarbij De Kaap op onnavolgbare wijze wordt omgetoverd in een bijzonder thema.De Algemene Introductieweek van Maastricht, de INKOM, wordt georganiseerd door de Werkgroep INKOM namens de Maastricht University en Zuyd Hogeschool (www.inkom.nl). De Werkgroep INKOM is als organisatie verantwoordelijk voor het gehele INKOM programma. De Werkgroep INKOM en SV Circumflex werken samen tijdens de bovenstaande activiteiten.